lördag 20 december 2008
Änglavingar i mitt fönster,vitt godis och utmärkelser....
Oj,vad tiden går fort.Det bara
springer iväg,och snart är det
julafton.
Jag har fullt upp,men allt som jag
vill göra innan jul.
Och jag har ju förstås samma fram-
förhållning som alltid.
I år ska jag börja i god tid....hm...
det kan jag inte ha gjort,eftersom
det är mycket kvar att göra.
Den här goda vita chokladtryffeln
brukar jag alltid göra till jul.
Ett måste om man som jag,älskar
vit choklad.
Receptet kommer sist.
När jag pyntade,lyckades jag ha
sönder en av mina favoritkulor,
men jag pyntade lite i,och hängde upp
den i fönstret tillsammans med
änglavingar.
Den söta änglagrisen har jag köpt
av Faster Atta.Hur söt som helst.
Jag har fått tre utmärkelser.
Och jag blir så glad och bugar och
bockar.
Den första fick jag av goda vännen
Lina,med Lilla huset på berget.
Kika in i hennes fina blogg,som handlar
om både vardagsliv och fest.
Nästa utmärkelse kommer från
Viveka i Bläckhornet.
Titta in till Viveka,massor av
inspiration,och fina inredningstips.
Har också fått en utmärkelse av
Solveig,med bloggen Vintage & Shabby
chic malerier/paintings.
Där visar hon sina fina tavlor,som hon gör.
Jag har en,finns i tidigare inlägg.
Här kommer recept på vit
chokladtryffel:
125 g vit blockchoklad
2 msk osaltat smör
1 1/2 msk florsocker
2 äggulor
Smält blockchokladen i vattenbad.
Tillsätt smör ochlorsocker,rör om tills
allt är smält.
Lyft upp ur vattenbad och tillsätt
äggulor,en i taget.
Rör hela tiden,så massan ej skär sej.
Ställ svalt till nästa dag(eller efter
ett par timmar).
Rulla små kulor,och vänd i
florsocker.
Ha det gott,vänner.
kram Anette
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
16 kommentarer:
Å, vilken härlig tryffel! Fint med florsocker utanpå.Och vilken söt gris. Grattis till alla utmärkelser. Ha en härlig fjärde advent, kram Katta
Så söt änglagris :D
Tack för receptet till tryffeln! Det ska jag göra :D
Grattis till dina utmärkelser!
Du får några till av mig:D
Ha en mysig fjärde advent
Kram Lily
Haj Anette, vilken tryffel, den ser så god ut och grattis till dina utmäreklser, ha en skön söndag den fjärde i advetn, här lyser solen idag, kram
Vilket smaskigt godis:)
Och grattis till dina fina utmärkelser.
kram Lallis
HEj Hjärtat!
SÅ fina bilder du visar och tryfflet ser ju så gott ut!!Hoppas att du haft en skön söndag
kram Malin
Hej!
Varsågod, du är väl värd utmärkelsen! Alltid lika kul att besöka din blogg och att läsa dina inlägg hos mig! :- ))
Jo, då här har de börjat att ordnat upp síg! Idag har vi varit super effektiva och i morn efter jobbet ska jag köpa de sista julklapparna. Jobbar tom den 23...så de är lite stressigt. Men man får köra kvälls och nattskift om de behövs...
Problmet är väl att jag har väldigt höga krav på allt jag ska göra och hinna med...Brukar göra egna alamackor att ge bort i julklapp som jag skriver ut själv. 12 A4 sidor med bilder från de gånga året. Tror inte jag hinner de i år...men vi får se kanske lägger jag i en överväxel :- )
Mmmm...dina tryfflar ser jätte smarriga ut! Jag gjorde Panforte i morse. Brukar alltid göra en ätbar julklapp till släkt och vänner.
Din lilla gris var ju så söööt. Påminner lite om Lotta på bråkmakargatans Bamse...
Må så gott och du...
GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!
Krmar, Lina
Hej!
Åh vad gott det ser ut med chokladtryffeln. Vilken underbar liten gris en sådan hade jag gärna velat ha.
Önskar dig en riktigt god jul om vi inte hörs innan!
Kram Frida
Ps.Glömde ju att gratulera till utmärkelserna!.Ds
Tack för receptet. Det verkar gott. Har haft heldag med bakning här hemma, och ändå är jag inte klar. Men det är kul.
Det blev ju bra med kulan ändå. Med lite fantasi kan det mesta bli snyggt.
Jag bara älskar änglagrisen. Den är så charmig!
Grattis till dina utmärkelser.
Vill önska dig en riktigt God Jul!
Kram Mari i Marieholm
God Jul & Gott Nytt år =)
Kram Anita
Men du, den tryffeln måste provas.
Vill önska dig en riktigt fin jul
Kramar Viveka
Tack det samma, hoppas du får en riktigt fin jul!
Kram Frida
God Jul & Gott Nytt År önskar jag Er alla....
Kram Annika
ill önska dig en Riktigt God Jul!!! Jul-Kram fr C
Åhhh!!! låter smarrig men färlig §:-)
Men bryr sig, eller hur? Julen är tillför dem goda saker man inte få varje dag. TAck att du delar med dig receptet.
Gud! vad många utmärkelser du fick denna månad och dem änglagrisar? Så söta.
Eller allting du visar är så fina.
God Jul på dig och så hörs vi senare!
En Härlig Jul önskar jag dig!
Kram Lallis
Skicka en kommentar