tisdag 7 oktober 2008

Morgonfrost.....



* * * * * * * * * *
Idag när jag vaknade var det frost
ute,och jag fick bråttom
att hämta in mitt olivträd,som jag har
haft på bron.
Tror inte den är så överförtjust i
minusgrader.



Klarblå himmel och sol,ser ut att
bli en underbar dag idag.
Ha det gott,kära bloggvänner,
och andra som tittar in.
* * * * * * * * * * *
kram Anette

22 kommentarer:

Annika sa...

Äntligen lite tid över att kolla runt hos er alla... vilka vackra bilder du har.... du har det sååå fint hemma... här går allt på halvfart utom klockan:) men att se vackra bilder ger ju inspiration.... Kram Annika

Nicole sa...

Vilket underbart olivträd. Skulle också vilja ha ett =). Har det inte varit frost hos er tidigare?? Här har det varit frost flera veckor redan.

Levindas Värld sa...

Jadu himmel vad jag fick skrapa rutorna på bilen idag, hua!!

Vilket fint olivträd du har, gillar "inslagningen" på det, hur charmigt som helst!

/Anna

Lily of the valley sa...

Jag blev lite paff i morse när jag fick skrapa rutorna på bilen.
Så fint du fixat olivträdet! Ett olivträd står högt upp på min önskelista! Som jag beundrar zinkljusstaken(älskar zink)! Den är så vacker!
Kram Lily

Lilla Blanka sa...

Hej Anette!

Vad mysiga bilder! Det ser ut som du har pysslat om olivträdet lite extra efter frostnatten. Så fint med tyget runtomkring sådär!

Jösses, mina står också ute nä..fast det var en plusgrad i natt, men nu är det nog snart minus och då får de flytta in.

Kram
Mia

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Visst är det så trist då första frosten kommer. Det är verkligen ett bevis på att vintern är på gång. Vi har haft frost nu länge.

Så vackra bilder...och så fint omslaget trädet var.

Kram Anita

Lina sa...

Hej!
Oh, tur du fick in ditt fina olivträd. Mitt som jag köpte i Danmark i våras kom aldrig ut! ;- ) De har stått i köksfönstret hela sommaren...

Här har vi inte haft den förtsa frosten ännu. Måste hinna få in alla mina pelargoner för vintern. De står utan jord nu och väntar på att komma in i froggeboden.

Ja, tårtan svängde jag ihop på lördags morgon. Lilla E var inte med och assisterade, då hade resultatet blivit annorlunda, tro mig! ;-)

Kram, Lina

Katta sa...

Vad fint med säcken runt olivträdet.Hoppas det klarade av mötet med frosten.Här var det tjockaste dimman på morgonen men sen har det varit klarblå himmel.Kram Katta

Hjärtat Mitt sa...

Usch för frost. Jag tog in mina änglatrumpeter idag och dahliorna står så fina i pallkragarna.
Olivträdet klara lite frost. De behöver lite kallt om de ska blomma.
Fin inslagning du har gjort :)

Kram Mari i Marieholm

Frida sa...

Vilka fina bilder! Ja det var kyligt här med, usch nu börjar det kyliga mornarna.
Kram Frida

Lyktor och Tyg sa...

Samma här, tog indet i går kväll. Hoppas trädet klarar vintern nu. De vill ju inte stå varmt olivträden, vet inte riktigt var jag ska görta av mitt i vinter, lycka till med ditt.
kram Kristina

Hjärtat Mitt sa...

Jag tror nog att du ska ha kvar olivträdet inne nu. Jag kopierade lite skötselråd från "Nätet":

"Olivträd kan stå ute ett bra tag till där de växer naturligt har de ganska kallt på vintern och vill även ha det så här i Sverige på vintern ex. på inglasad altan som är kall men frostfri under vintern. De kan ofta klara ett par minusgrader någon enstaka natt. Har man inte perfekta övervintringsplatsen, men har gott om bostadsrum kan man testa att övervintra i ett svalt rum där man stängt av elementet. Oliven har blad hela året och vill ha mycket ljus även på vintern. Den tappar lätt mycket blad på vintern om klimatet inte är det optimala. Oliv vindpollineras och ofta behövs 2 olika plantor för att man ska få bär, vissa sorter sägs dock vara självfertila. Ofta behöver oliv sval vintervila för att man ska få en bra blombildning."

Hur ofta du ska vattna beror på hur svalt det står. Men känn efter: när jorden börjar kännas torr på ytan kan du ge den en slurk vatten. Gödsla med citrusnäring ca. varannan vecka.

Det kan stå ute nu under sommaren, vindskyddat och varmt men inte i direkt solgass hela dagen. Ta in det i ett svalt, ljust rum när det börjar bli fara för nattfrost.

Hur gammal det blir beror på hur man sköter den och om den trivs.

Kram Mari i Marieholm

Mjuka sa...

Vacker bild på ditt olivträd
kramar M

Emm´s design sa...

Idag skiner solen, det är onsdag och jag är leeeeedig :-)

Nu ska jag hinna pyssla med massa fint... Kanske införskaffa mig ett olivträd...

Hmm..

Desirée sa...

Hittade hit från Gårdsromantik. Fina saker du visar - återkommer gärna!

Levindas Värld sa...

Hej!

Ja visst är det ju så att man kan tycka att juletingen införs lite väl tidigt i butikerna, men sen är man ändå där och handlar för man kan inte hålla sig :)

kram!

SNOWWHITE-SUSSIE sa...

Oj va gullig sida du har... kram
snowwhite-sussie.blogspot.com

Viola sa...

Här har vi haft et underbart brittsommarväder i flera dagar, då kan t o m VIOLAN gilla hösten, idag var det första dagen jag såg att frosten gjort sitt första besök, ha en bra kväll, kramis
VIOLAN

Unknown sa...

Så sött litet olivträd du har!
Ja,här har det snöat idag,så det var alldeles vitt på marken när jag vaknade.Sedan kom regnet och smälte bort det mesta av snön..har varit en gråmulen dag idag.

Kram Maria

Hem T Gårn sa...

hej jo jag har haft monogrammen i butiken men de är tyvärr slut. mvh maria

Eva sa...

Olivträd ja...kanske skall våga pröva. Är så rädd att misslyckas att jag inte har köpt något.
Men fint är det och det ser ut som ditt är rustat för vintern. Man ser att du gillar ditt träd. Varmt och mysigt med tyget runt om.
Kram Eva//Loppan på berget

Lina sa...

Hej!
Ja, oh va SKÖNT att de är helg igen! Men tyvärr är de snart måndag och vardag igen ;- ) Nejdå, så farligt är de inte.

Vi ska åka hem till mina föräldrar, Lilla E ska firas igen, och vi blir bortskämda med god mat och full service. Precis vad 2 trötta föräldrar behöver!

Nej, Lilla E har inte blivit dålig pga sina sprutor. Vi var även tvugna att vaccinera mot Hepati b+c. Dom sprutorna var hemska, de gjorde ont och då var hon såpass stor att hon gjorde ordentligt motstånd.

På tal om sjukdommar, nu är de scharlakansfeber ( rättstavat? ) som går på dagis, springmask varningen är fortfarande aktuell...

Jo,då jobbet artar sig, men idag blev de omorganisering...Jag ska ansvara själv för ett område, trodde att jag skulle dela med tjeen som haft ansvar i 4 år, men icke...De blir mer nytt, men de ska nog gå bra!

Njut av din lediga fredag!
Kram, Lina